Ons eerste blog

Bij een nieuwe website hoort ook een blog. Aan mij de eer om ons eerste blog te schrijven. Wat ga je nu schrijven in zo’n blog? Wat willen onze cliënten nu weten over wat ons zo bezig houdt? Wat willen wij aan informatie of wetenswaardigheden aan u kwijt?

Ga ik vertellen hoe wij tot een nieuwe huisstijl zijn gekomen? Vinden ze het interessant te lezen dat wij de afgelopen anderhalf jaar druk bezig zijn geweest met de vraag; hoe ziet het accountantskantoor van de toekomst eruit? Hoe ziet de cliënt van de toekomst eruit? Hoe zijn de medewerkers van de toekomst?

De vragen over wat voor ons ligt hebben wij met een team professionals middels brainstormsessies beantwoord. Nu ga ik zeker niet zeggen dat wij weten hoe de toekomst eruit gaat zien, maar we zijn er wel van overtuigd dat het anders gaat worden.

Dit “anders worden” betekende voor het team van KosterinkZweerink dat in de organisatie veel is veranderd.  Zo is de gehele administratie volledig geautomatiseerd. Nu ging het meeste al automatisch maar was het “vroeger” nog zo dat facturen ingeboekt moesten worden, gaat het vandaag de dag nog efficiënter door dezelfde facturen in te lezen middels de scan en te importeren in de administratie. Bankafschriften worden digitaal gedownload en ingelezen in de administratie. Wij gaan u hierover op onze vernieuwde website uitvoerig informeren. Zo kan de loonadministratie geheel digitaal gevoerd worden. U kunt er voor kiezen dat uw medewerkers zelf hun loonstrookjes kunnen ophalen uit een digitale box die speciaal voor u is gemaakt. Houdt u het liever bij een papieren versie, dan blijven wij dat gewoon doen.

Wij hebben het afgelopen jaar gebruikt om een nieuw netwerk op te bouwen: “KZ netwerk”. Geen netwerkborrel, die zijn er meer dan voldoende in Twente. Nee, een netwerk van specialisten die wij voor u kunnen inzetten. Zo bieden wij u alle expertise die u nodig heeft bij vragen die zich binnen uw bedrijf voordoen. Wij zorgen voor een antwoord dat bij u past, wij kennen u en de regelgeving. Ook hebben we onze eigen nieuwsbrief: Fiscaal Actueel. Deze wordt samengesteld door onze beroepsorganisatie het Register van Belastingadviseurs. Deze nieuwsbrief zal 5 keer per jaar verschijnen.

Het komende jaar gaan er meer zaken veranderen waardoor het voor u nog makkelijker gaat worden en beter geïnformeerd kunt zijn op gebied van regelgeving en uw eigen cijfers.

Moet ik dit nu in ons eerste blog schrijven? Of heb ik nu ons eerste blog geschreven? In ieder geval gaan wij het blog gebruiken om zaken nader te belichten of onze mening over bepaalde zaken kenbaar te maken.

Henk Kosterink